Search This Blog

Saturday, 22 March 2014

LGS EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2014

                    LGS QUESTIONS AND ANSWERS 2014


1. The industry which laid the foundation of industrialisation in India?
Ans: Cotton industries

2. The first jute mill in India was established in 1854 at Rishra near?
Ans:Kolkata

3. Who is known as the father of Indian industry?
Ans: Jamshedji Tata


4. The main competitor for Indian jute industry is ?
Ans:Bangladesh

5. The return on debentures is called?
Ans: Interest

6. Bombay Mutual Life Assurance Society was founded in?
Ans: 1870

7. After great change in the price of a commodity, there is no change in demand. The demand is known as ?
Ans:Inelastic

8. Green Revolution in India is also known as ?
Ans: Seed, Revolution and irrigation revolution

9. A speculator in stock markets who buys anticipating that prices will go up is called?
Ans: Bull



10. Which nation is considered to be the orginator of the concept of micro finance?
Ans: Bangladesh

11. The monetary policy in India is formulated by?
Ans: Reserve Bank of India

12. The South Indian City which is the hub of automobile industry?
Ans:Chennai

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...