Search This Blog

Loading...

Tuesday, 19 February 2013

Company /Corporartion/Board Assistant Exam Coaching 2013



PSC||IBPS||SSC||BANK EXAM QUESTIONS 


FACTS OF THE WORLD

1.Which Country is also Known as the 'Holy City'?
Ans-Vatican

2.Which country's capital is bandar seri Begawan?
Ans-Brunei

3.Which Country is nick named 'Junior America'?
Ans-Canada

4.Which is the Longest river of Europe?
Ans-Volga

5.Which is the Longest River in asia?
Ans-Yangtze

6.Which is the largest hydro-electric power station in the world?
Ans-Three Gorges Dam(china)

7.Which River is popularly Known as the 'Yellow River'?
Ans-hang he (china)

8.What is the total number of members in the NATO?
 Ans-28

9.Which is the most populous Spanish Speaking Country in the World?
Ans-Mexico

10.The Asian continent hosts_______precent of the worls's current human population?
Ans-60percent

11.Which country has the largest forest area in the world?
Ans-Russia

12.Which country is known as 'the store house of the world'?
Ans-Mexico

13.Which is the Second laergest country in the world?
Ans-Canada

14.What is the total number of the member states in the world?
Ans-193

15.Which are the two obeserver ststes in the united nation?
Ans-Vatican and Palestine



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...