Search This Blog

Tuesday, 1 January 2013

PSC Model Exam Questions And Answers

1.Which Birth day is obserbed as 'philosoher's day' in Kerala:
(a)EMS
(b)Sreenarayana Guru
(c)Sankaracharya
(d)Chattambi Swamikal
Answer :  Sankaracharya

2. Winter Olympics 2014 will be held in:
(a)Italy
(b)Brazil
(c)USA
(d)Russia
Answer :  Russia

3.Sudden Fall in the Barometric Pressure indicates:
(a)Rain
(b)Storm
(c) Thunder
(d)Earth quake
Answer : Storm

4.The well known book ‘The Rediscovery of India’ has been written by:
(a)L.K Advani
(b)Anita Desai
(c)Vikram Seth
(d)Meghnad Desai
Answer: Meghnad Desai 

5.Roukerla steel Plant situated in:
(a)Bihar
(b)bengal
(c)Madhya Pradesh
(d)Orissa
 Answer: Orissa

6.Before independence ukraine was part of:
(a)USA
(b)USSR
(c)Britain
(d)China
Answer: USSR

7.India's Oldest Football Tournament:
(a)Durand Cup
(b)Santhosh Trophy
(c)Rovers Cup
(d)Federation Cup
Answer  :  Durand Cup

8.Yakshagan is the famous dance form of the state ..........
(a)Odisha
(b)Karnataka
(c)Assam
(d)Kerala
Answer: Karnataka 

9.Light Year is Uesd as Unit to Measure:
(a)Light
(b)Time
(c)distance
(d)Volume
Answer: Distance

10The Word"Tsunami" Stands For:
(a)Killer Wave
(b)Giant Water Wave
(c)Harbour Wave
(d)Sea Surface Wave
Answer:harbour Wave

11.Bull fighting is the national game of:
(a)Spain
(b)Italy
(c)Poland
(d)Sudan
Answer: Spain

12.LOTI is The Currency Of:
(a)Sudan
(b)Libya
(c)Burundi
(d)Lesotho
Answer : Lesotho 

13.Who discovered Super conductivity in 1911?
(a)Carothers
(b)H.K. Onnes
(c)N. Kapani
(d)Einstein
Answer:H.K. Onnes 

14.The author of " Keralam, Malayalikalude Mathrubhoomi" is:
(a) C. Achutha menon
(b)EMS
(c)E.K Nayanar
(d)K.Karunakaran

15.The venue of the Olymipics When It held in The highest altitude:
(a)Mexico City
(b)beijing
(c)Sydney
(d)Athens
Answer:  Mexico City

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...