Search This Blog

Wednesday, 26 December 2012

Secretariat Assistant Model Exam-IT


1.What type of devices are computer speakers and headphones:
          Answer:output

2.Who discovered Unix operating system:
          Answer:DennisRitchie

3.The__________of  system includes the program and instruction:
           Answer:software

4.What is the full form of USB :
         Answer:Universal Serial Bus

5. An instrument that does the function of human brain:
             Answer:computer

6.Convertion of computer generated result into human acceptable form is a function of:
           Answer:Output interface

7.What are .bas, .doc and htm examples of :
           Answer:Extensions

8.Which kind of software would you most likely use to keep track of a billing account:
           Answer:Spreadsheet

9.A separate document from another program sent along with an e-mail message:
          Answer:Attachement

10.Which of the following is a web browser:
             Answer:Firefox

11.To prepare a presentation/slide show which application is commonly used:
         Answer:Powerpoint

12.The exponent of Hotmail:
         Answer:Sabeer Bhatia

13.What is correcting errors in a program called:
        Answer:Debugging 

14.An animated character that proivide help and suggestions:
         Answer:Assistant

15.Computers in a Computer network is connected via:
   Answer:Either telephone or satellite channel or both
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...