Search This Blog

Loading...

Tuesday, 4 December 2012

Important years-PSC-Questions

1.The year in which the postal Stamp was introduced first?
      Answer: 1840

2.Indian National Congress was formed?
     Answer:1885

3.Dada Saheb phalke Produce the first feature film:
    Answer:1913

4.First Commonwealth games take Place:
   Answer:1930

5.the 'Battle of Kolachal ' was fought between Marthandavarma and the Dutch in the year:
   Answer:1741

6.The first five year plan started in the year:
    Answer:1951

7.Which year Delhi Become the capital   of india:
   Answer:1911

8.When was radio Broadcasting from Thiruvanthapuram Started:
   Answer:1943

9.First war of indian Independence Occured in:
   Answer:1857

10.The first indian satellite 'Aryabhatta' was Launched:
    Answer:1975

11. The year in which Gandhiji visited Kerala for first time:
    Answer:1920

12.Mappila Rebellion took place in:
     Answer:1921

13.When did Television transmission begin in india:
     Answer:1959

14.Quit india movement Started in which year:
      Answer:1942

15.The state of kerala come into Being on:
   1st November 1956
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...