Search This Blog

Loading...

Saturday, 19 April 2014

LGS Expected Questions and Answes Part - 11

 Kerala PSC LGS Expected Questions -Part 5

United Nation

1) Head Quarters of United Nations
Ans - New York


2) UN Emerged in the year
Ans 1945 October 24


3) United Nations day is observed on
Ans - October 24


4) Who is the current Secretary General of United Nations
Ans - Ban Ki-moon


5) Number of Member states in United Nations
Ans - 193


6) Principle organs of United Nations
Ans - General Assembly


7) Which are the official languages of UN
Ans - Arabic, Chinese, English, French, Russian, Spanish


8) Who has coined the name United Nations first time
Ans - Franklin D Roosevelt


9) First Secretary General of UN
Ans - Trygve Lie of Norway - February 2nd 1946 November 1952


10) First Asian secretary General to United Nations
Ans - U Thant - Burma during November1961 to 1971


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...