Search This Blog

Loading...

Sunday, 13 April 2014

LGS Exam Model Questions -Simple Maths Part - 3

 
Kerala PSC LGS Exam Model Questions Part - 3
Simple Maths

1.The scientific study of beauty is called? 
Answer: Aesthetics
 
2.The seasonal winds of south Asia is known as .............? 
Answer: Monsoons
 
3.International womens day is observed on - 
Answer : March 8

 4.Pick out the incorrect singular - plural group from among the following? (a)Child - Children 
(b)story - series
(c)Mouse - Mice
(d)Wolf - wolves
 Answer: Story - Series

5.There is ............hourly bus from here to the capital , Answer: anIf the world inspector is coded as 123456789, what is the code of inspection? 
Answer: 1234567182

 6.Who is the wrong member in the following group? 
(a) Kissy 
(b)Lissy 
(c)Dizzy 
(d)Missy 
Answer:Dizzy

7. IAS=538, IAS+IFS=1136. what is IAS x IFS? 
Answer: 321724
  
8.Find the missing member in the series WXYZ, VWXY...........TUVW  :- Answer: UVMX

9.If X:Y = 5:3 What is (x+y) :(x-y)?  
Answer: 4:1
 
10Which number will complete the given series: 1,9,19,31,45,.....................?  
Answer: 61
 
11.(1.2)2 + (1.5)2=...............? 
Answer: 0.369
 
12.(-1)000 =? 
Answer: -1  
 
13.10[2+(20-.5)x3]-10=? 
Answer: 130
 
14.A train of 100 Meters length is running at a speed of 72 km per hour. What time it take to pass a man standing at the railway track? 
Answer:5 seconds
 
15. Express 30 paise as the  percentage of Rs.6 - 
Answer:5%

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...