Search This Blog

Loading...

Saturday, 1 March 2014

Secretary, Grama Panchayath Solved Question Paper

Secretary, Grama Panchayath 
 Previous year Question Paper 2008

1. The European country which first started trade with India was?
Ans:Portugal

2. The Science of improving crop varieties is called ?
Ans: Plant-breeding

3. Green Revolution refers to
Ans: Development of new crop varieties which helped to overcome hunger

4. Inland Fisheries is referred to:
Ans: Culturing fish in fresh water

5. High milk yielding varieties of cows are obtained by:
Ans: Artificial insemination

6. A crocodile had just eaten a lamb when a hawk saw the crocodile, attacked it and consumed it. The hawk is in ecological terms:
Ans: a tertiary consumer

7. Which of the following is a non-renewable resource?
(a) Water (b) Coal (c) Fisheries (d) Wild Life
Ans: Coal

8. Pollution is an undesirable change in physical, chemical and biological properties of:
(a)Air (b) Water (c) Soil (d) All of the above

Ans: All of the above

9. In free market economy, prices are determined by the?
Ans: Market forces

10. India’s National Newspaper” The Hindu” started since:
Ans: 1878



11. Which country has the longest school year in the world?
Ans: China

12. Puducherry is a former-----------colony?
Ans: French

13.“The True Democracy is what promotes the welfare of the society.” who said it?
Ans: Mahatma Gandhi

14.The Consumer Rights were first enumerated in the year 1962 in?
Ans: U.S.A.

15.I.T.C.means:
Ans: Inter-Tropical Convergence



Download Full Question Paper of Secretary, Grama Panchayath 
_______________________________________________

https://drive.google.com/file/d/0B0LRFDjZqiS0WG5QdlZSdjV1WDg/edit?usp=sharing


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...