Search This Blog

Loading...

Tuesday, 9 July 2013

SSC PREVIOUS QUESTION PAPER-SSC Multitasking Exam Solved Question Paper

SSC Multitasking [Non Technical] Exam Solved Paper


 1. The 2004 Olympics were held in:
(a) Bangkok
(b) Rome
(c) Athens
(d) Nagasaki
Answer. Athens


2. Who headed the committee appointed on Kargil War:
(a) Gen. V. P. Malik
(b) Gen. S. K. Sinha
(c) K. Subramanyam
(d) K. C Panth
Answer. K. Subramanyam


3. The C K. Nayudu Trophy is related to the sport of:
(a) cricket
(b) Hockey
(c) Football
(d) Chess
Answer. cricket


4. New York is situated on the river:
(a) Hudson
(b) Thames
(c) Danube
(d) Tigris
Answer. Hudson


5. "The Woman of the Millennium" selected by the British Broadcasting Corporation (BBC) is:
(a) Margaret Thacher
(b) Hillary Clinton
(c) Chandrika Kumaratunga
(d) Indira Gandhi
Answer. Indira Gandhi


6. The General Assembly of United Nations meets:
(a) Once a year
(b) twice a year
(c) thrice a year
(d) Once in five years
Answer. Once a year


7. The Common Wealth Games 2002 held in:
(a) Toranto
(b) Manchester
(c) Tokyo
(d) Canberra
Answer. Manchester


8. All India Radio commenced operations in:
(a) 1926
(b) 1936
(c) 1945
(d) 1947
Answer. 1936


9. The "Killer Instinct" is written by:
(a) Sulakshan Mohan
(b) M.K.Santanam
(c) O.P.Sabharwal
(d) Subash Jain
Answer. O.P.Sabharwal


10. The Secretary-General of UN is appointed by the:
(a) Security Council
(b) Trusteeship Council
(c) General Assembly
(d) World Bank
Answer. General Assembly


11. Postal Voting is otherwise called:
(a) external voting
(b) secret voting
(c) plural voting
(d) proxy voting
Answer. proxy voting

12. The Common Wealth of Independent states (CIS) consists of …………… republics
(a) 10
(b) 11
(c) 12
(d) 13
Answer. 12

13. Which of the following harbours is considered as the world's finest natural harbour
(a) Sydney harbour
(b) Toronto harbour
(c) New Jersy harbour
(d) Singapore harbour
Answer. Sydney harbour

14. Who invented Radar
(a) Henrey Backquerel
(b) Max Planck
(c) Robert Watson Watt
(d) Humphrey Davy
Answer. Robert Watson Watt

15. Sandal Wood trees are mostly found in ………………
(a) Trophical Evergreen Forests
(b) Tropical most Decidous
(c) Alpine forests
(d) Trophical Thorn Forests
Answer. Trophical Thorn Forests

16. Which of the following countries is a land locked country in South America
(a) Ecuador
(b) Peru
(c) Uruguay
(d) Bolivia
Answer. Bolivia

17. Canary Islands belongs to:
(a) Norway
(b) Spain
(c) New Zealand
(d) Portugal
Answer. Spain

18. Titan is the largest natural satellite of planet
(a) Mercury
(b) Venus
(c) Saturn
(d) Neptune
Answer. Saturn

19. Which of the following planets rotates clock wise?
(a) Pluto
(b) Jupiter
(c) Venus
(d) Mercury
Answer. Venus

20. A difference of 1 degree in longitude at the Equator is equivalent to nearly
(a) 101 km
(b) 111 km
(c) 121 km
(d) 125 km
Answer. 111 km



 DOWNLOAD FULL SOLVED PAPER OF SSC MULTITASKING [NON-TECHNICAL]

 

DOWNLOAD





 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...