Search This Blog

Loading...

Thursday, 27 December 2012

Secretariat Assistant Model Exam-Chemistry


1.Which gas is Used for Welding:
          Answer:Acetylene

2.Which of the metal is found in free form in nature:
            Answer:Gold

3.The pH Value of blood :
           Answer:7.4
 
4.Metal is extracted from Sulphide ores by:
              Answer:Froth floatation

5.Scheelite is the ore of:
               Answer:Tungsten

6.Nitrating mixture contains Sulphuric acid and__________:
            Answer:Niticacid

7.The impurities contained in ore is known as:
           Answer:Gangue

8.The most abundant gas in the atmosphere of Mars:
            Answer:CO2

9.Chalcopyrite is the most important _______________ore:
      Answer:Copper

10.Which metal has the least resistance:
         Answer:Silver

11.Pitchblende is the ore of:
                  Answer:Uranium

12.The gas Used in Cigarette Lighters:
            Answer:Butane

13.When iron rusts its weight___________:
                Answer:increases

14.the acid that cannot be kept in glass bottles:
             Answer:hydrochloric acid

15.the year of Chemobyi disaster:
               Answer:1986

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...