Search This Blog

Thursday, 27 December 2012

Secretariat Assistant Model Exam-Botany


1.Tsomoriri is a glacial wet land in:
  Answer:Jammu and kashmir

2.The dominant tree in the dry deciduous forest of central and southern India:
  Answer:teak

3.Cork is Obtained from:
   Answer:Oak

4.The native place of guava:
   Answer:Americas

5.Cassia Fistula is called:
   Answer:Golden Shower tree

6.Which plant is called 'the mother of herbs':
    Answer:Coleus aromaticus

7.Lobayan is movement to protecting:
     Answer:trees

8.Opium is obtained from:
     Answer:Poppy

9.What is called the 'tree for thousand uses':
   Answer:Coconunt tree
 
10.Sonara-64 is a variety of:
   Answer:Wheat
 
11.The first to use the word ;Green Revolution':
  Answer:William Gaud

12.The plant cell wall is made up of:
   Answer:Cellulose

13.The tendency of Plants to grow towards light:
  Answer:Phototropism

14.Which is regarded as the Physcial basis of life:
  Answer:Protoplasm

15.The Plant hormone that is useful for the formation of roots:
   Answer:Auxin

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...