Search This Blog

Sunday, 2 December 2012

Secretariat assistant ,Assistant Grade 2,Lowerdivision clerk-Model Exam -FAMOUS SITES OF KERALA

1.Palayur Chruch ,one of the oldest churches in kerala was built by St.thomas is in the district  of:
      Answer:Thrissur

2.The first eco-tourism Project in india was established at:
      Answer:thenmala

3.Which Place is  known as 'Poor  man's ooty'?
     Answer:Nelliampathy

4.The highest town in kerala:
    Answer:Munnar

5.Which district muzhuppilangad,the longest beach in kerala?
    Answer:kannur

6.vallikkavu,  Where tha Ashram of amirtandamayi is Situated is in the district?
    Answer:Kollam

7.Cheramon Juma Masjid, the first mosque in kerala:
   Answer:Kodungallur 

8.Which temple is known as 'Bhooloka Vaikuntam':

   Answer:Guruvayoor

9.Which boat race is known as ;Pooram in Water'?
  Answer:Aranmula boat race

10.The temple with woman priest:
   Answer:Mannarassala

11.The first lion safari park in kerala:
   Answer:Neyyar dam

12.The largest dam in kerala, Malampuzha is in the district of
   Answer:Palakkad

13.Which district is lravikulam national park situated:
   Answer:idukki

14.The first coir village in kerala:
    Answer:vayalar

15.The island formed after the dredging activities of the Cochin port:
    Answer:Willingdon

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...