Search This Blog

Loading...

Sunday, 30 December 2012

PSC General English Questions


1. Nobody clapped for the speech.........bored us stiff.
(LDC Wayanad 2003)
(a) which
(b) who
(c) because
(d) when
Ans : Which

2. He is the best speaker.........is available.
(LDC TVM 2003)
(a) which
(b) that
(c) whom
(d) what
Ans : That

3.Children.......afraid of the dark.
(LDC Idukki 2003)
(a) were
(b) are
(c) am
(d) is
Ans : Are
4. I have.......money than a clerk.
(LDC Kannur 2003)
(a) less
(b) lesser
(c) few
(d) fewer
Ans : Less

5.I saw.......one eyed man.
(LDC Palakkad 2003)
(a) that
(b) the
(c) a
(d) an
Ans : a
6. The opposed the motion..........was proposed by the rival group.
(LDC Kollam 2003)
(a) who
(b) which
(c) where
(d) when
Ans : Which

7.This is the matter.........I am proud.
(LDC Alappuzha 2003)
(a) which
(b) that
(c) who
(d) of which
Ans : of which

8. Stay..........
(LDC Kollam 2003 Rpt)
(a) when you are
(b) where you are
(c) that you are
(d) which you are
Ans : Where you are

9.Mary declared that the book was not.......
(LDC Kasargod 2003)
(a) our
(b) her
(c) your
(d) hers
Ans : Hers

10. How is that brother of...........?
(LDC Kannur 2003)
(a) your
(b) you
(c) yours
(d) your's
Ans : Your's
11.I have lost my...........of keys (LDC Idukki 2003)
(a) Collection
(b) group
(c) bunch
(d) pieces
Ans : Bunch

12. The hunter was attacked by a........of wolves.
(LDC Malappuram/Ernakulam 2003)
(a) herd
(b) gang
(c) pack
(d) flock
Ans : Pack

13.A group of men.........creating troubles
(LDC Kollam 2003 Rpt)
(a) was
(b) were
(c) being
(d) have been
Ans : Were

14.All his money........spent on the house
(LDC Kozhikode 2003)
(a) were
(b) have
(c) has
(d) was
Ans : Was

15.One of the persons killed in the accident........a friend of mine.
(LDC Thrissur 2003) 
(a) were
(b) are
(c) was
(d) had
Ans :  Were






 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...