Search This Blog

Loading...

Wednesday, 12 December 2012

General Knowledge-PSC Question and Answers

1.Which was known as 'Desinganad' in earlier days:
       Answer:Kollam

2.Which District pazhasaai Raja Museum:
        Answer:Kozhikode

3.The Fist keralite to get Saraswati Samman:
       Answer:Balamaniamma

4.The first Malayali to Get Padmashree:
        Answer:Prakash Varghese Benjamin

5.Eravikulam the first national  park in kerala was brought into existence in:
           Answer:1978 

6.The first Chruch built by the Europeans in india is_______at Kochi:
           Answer:St.Francis Church

7.Which district is Guru Gopinath Nadana Gramam:
       Answer:Kozhikode

8.The first malayalm channel to present news in english:
         Answer:Jeevan

9.Keezhattur, a place near perinthalmana is the birth place of:
           Answer: poonthanam

10.the first elected speaker of Kochi is the first elected speaker in a Legislature in india.What is his  name:
         Answer:L.M Pyli

11.The second radio station in kerala:
        Answer:Kozhikode

12.The lasr Dewan of Kochi:
         Answer:C.P karunakara menon

13.The first Malayali to Become Judege in Supreme Court:
         Answer:P.Govindamenon

14.Sree Narayana Dharma Sangam Was registered in:
           Answer:1928

15.The year of Split in Communist Party:
            Answer:1964

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...