Search This Blog

Tuesday, 27 November 2012

Secretariat assistant ,Assistant Grade 2,Lowerdivision clerk-Model Exam-Computer

1.father of computer :
    ans:charies babage

2.internet came to force in india in the year:
    ans:1995

3.standard using high level Language in  internet
    ans:java

4.top most computer operating system in the world
    ans:windows

5.how many  bits are in a  byte 
    ans:8 bits

6.which one is known as brain of computer 
    ans: c p u

7.most popularised computer chip manufacturing company in the world 
    ans:intel corporation

8.1st techno park estabished in india at 
    ans:thiruvanathapuram

9.super computer 'ANUPAM' developed in india by
   ans:BARC

10.computers are linked world wide for communication system is called
   ans:internet

11.inventor of E -MAIL system is 
   ans:ray tomlinson

12.ROM stands for 
   ans:read only memory

13.DOS stands for 
   ans:disc operating system

14.VDU stands for 
   ans:Visual display Unit 

15.Extension code of excel files:
    Ans:XLS

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...