Search This Blog

Monday, 26 November 2012

Secretariat assistant ,Assistant Grade 2,Lowerdivision clerk-Model Exam-Geography

1.the largest mountain range in india 
    ans:himalaya

2; which is the longest rift valley river in india 
    ans:narmada

3;almora hill station is in the state of
    ans:uttarakhand 

4;where is godwin austin [k2 o or qagir] is now situated
     ans:pak occupied kashmir 

5.cambay in gujarath is famous for:
      ans:petrolum   

6.the correct order of mountain range in himalayas from north to south
      ans:himadri,,himachal,,shiwalik

7.____________ has the world's largest cattle and buffalo population 
       ans: india

8. minicoy island is apart of;
      ans: lakshadweep

9.cachar hills are in the state of;
       ans:assam

10. jhunjhunun,,kolihan,,sikar  mines
       ans: copper

11.the place of triveni sangamam where ganga,,yamuna and mythical saraswathy meet;
       ans:allahabad 

12.garos tribe lives in;
       ans:meghalaya

13.rajastan shares india's frontier with pakistan in the;
       ans:west and northwest 

14.the coastline of india including thoseof the islands is;
       ans.7517 km

15. which river in india has the greatest flow of water
       ans:brahmaputra

16.jatra is folk dance drama popular in the villages of:
       ans:west bengal

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...