Search This Blog

Sunday, 25 November 2012

Secretariat assistant ,Assistant Grade 2,Lowerdivision clerk-Model Exam-Current Affairs

 Current Affairs


1.The venue of the 2014 World cup football:
       Answer:Brazil

2.Sonia Gandhi is ________Woman president of the Indain  National Congress:
      Answer:Fifth

3.The venue of the First Winter Youth Olympic Games 2012 is innsbruck,a city in:
     Answer:Austria

4.Anoop Jacob is in charge of portfolio:
     Answer:Food and Civil Supplies

5.From which constituency Anoop Jacob was elected to kerala Legislative assembly:
     Answer:Piravam

6.While Playing Against which country Sachin Tendulkar Scored his 100th Century in international  :
     Answer:Bangladesh

7.The number of nations Participated in 2012 Summer Olympics:
    Answer:204

8.K.M Mani the finance minister of kerala ,declared 2012-2013 as the year of:
     Answer:Entrepremeur

9.Joachim Gauck is the president of:
     Answer:Germany

10.Manohar Parikar who heads the ministry in Goa is a leader   of:
    Answer:BJP

11.Who got the 2011 J.C Daniel Award:
     Answer:Jose prakash

12.Swama Jayanti Grama Swarozgar Yojana has beem restructed as:
       Answer:national Rural Livelihood Mission

13.The largest Exporter of weapons in the world:
       Answer:USA

14.Akhilesh yadav is the chief minister of UP he belonged to the party:
       Answer:Samajwadi Party

15.The venue of 2012 Nuclear Security Summit?
       Answer:Seoul

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...