Search This Blog

Saturday, 24 November 2012

Secretariat assistant ,Assistant Grade 2,Lowerdivision clerk-Model Exam- general knowledge

 General Knowledge

1.'Plam Sunday' is Celebrated by:
a)Jews
b)Muslims
c)Christians
d)Hindus
2.Who among the following Governor General was impeached by the British Parliament?
a)Dalhousie
b)William Hasting
c)Warren Hasting
d)Rippon
3.Pitchblend is the ore of:
a)Aluminium
b)Titanium
c)Manganese
d)Uranium
4.P.G Vodehouse created the character:
a)Alice
b)Sancho Panza
c)Jeeves
d)Dr.Waston
5.Flushing Medows id associated with:
a)French Open
b)U.S Open
c)Wimbledon
d)Australian Open
6.Albert Einstein got Nobel prize in:
a)1921
b)1925
c)1923
d)1924
7.Rotary International was founded in 1905 by:
a)Paul haris
b)Heneri Dunant
c)Baden Powell
d)None of these
8.Dr.Kenneth Kounda is the architect of idependent......
a)kenya
b)zambia
c)namibia
d)Ghana
9.Kimono is the name of  a......in Japan
a)dress style
b)mountain
c)martial arts
d)flower arrangement
10.Lamaism is a form of:
a)Jainism
b)buddhism
c)Hinduism
d)Confucianism
11.Number of countries bordering China:
a)14
b)19
c)21
d)9
12.A narrow 'V' shaped valley is referred to as:
a)Glacier
b)meander
c)Gorge 
d)Dune
13.The indus valley site Sutjagen Dor is in:
a)Gujarat
b)punjab
c)Rajastan
d)Pakistan
14.Victoria falls in the river:
a)Nile
b)Zambezi
c)Amazon
d)Congo
15.Who issued the First everiong inscription in chaste Sanskrit?
a)Rudradama
b)Asoka
c)kanishka
d)harsha


Ansers:
1.c  2.c   3d   4.c   5.b   6.a   7.a   8.b  9.a   10.b   11.a   12.c  13.d   14.b   15.a

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...